Wijkcentrum het Oosthonk

Medio 2016 is de gemeente met de vraag gekomen of er een monument voor Jan Groenhuijzen voor Het Oosthonk geplaatst kon worden, dit is inmiddels uitgegroeid tot een ‘Trots op Tiel’ project.

Zo’n monument zet je niet zomaar voor een gebouw, zonder dat de entree echt op de schop is genomen. Voor Het Oosthonk stond een grote bosschage die het zicht van de ingang volledig afschermde, zodat de nooduitgang aan de voorzijde veelal wordt aangezien voor de hoofdingang.

Dus is er een plan gemaakt om de voorzijde van Het Oosthonk volledig opnieuw in te richten, zodat het monument tot zijn recht komt, maar ook de voorzijde van Het Oosthonk een aantrekkelijker uiterlijk krijgt. Zo krijgen we een win-win situatie.

De voorzijde van Het Oosthonk is ingericht als een sociale ontmoetingsplek met bankjes. Er staat een laag haagje van taxus. Taxus heeft meerdere voordelen, behalve dat het een mooie dichtgroeier is, is het snoeiafval ook geschikt voor het maken van medicijnen tegen kanker, een mooi sociaal doel wat er ook nog eens mooi uitziet!

Daarbij is de onooglijke hoek bij de sporthal omgetoverd in een fruitgaard. Waar kinderen kunnen leren dat appels aan een boom groeien in plaats van in een zakje in de supermarkt. Daarbij willen wij de ‘hoogstam’ weer terugbrengen.

Een project om trots op te zijn!

Lees hier over de heropening van het Oosthonk >>

Vind je dit een leuk initiatief? Stel dan je vrienden op de hoogte door het met hen te delen:

We kunnen alle hulp gebruiken!
Vul s.v.p. het formulier in dan hoor je snel van ons.

Initiatiefnemer
Linda de Vree
(contact)

Ambassadeur
Erik Hout
(contact)

Gewenst resultaat
De voorzijde van Het Oosthonk volledig opnieuw inrichten zodat het een mooie, sociale ontmoetingsplek wordt.

Ik heb een idee


Doen! Je hoeft alleen maar dit formulier in te vullen waarin je het initiatief omschrijft. Als je het verstuurd hebt, neemt een ambassadeur contact met je op en gaan jullie samen aan de slag!