Wijkcentrum het Oosthonk heropend

Wijkcentrum het Oosthonk aan de Meeslaan in Tiel is op 25 november 2017 opnieuw geopend met de onthulling van een bijzonder monument: het Jan Groenhuijzen tafeltje. Dit is een hardstenen ronde tafel, waaraan iedereen gelijk. Dat is geheel in de gedachte van Jan Groenhuijzen, die als politicus en als vrijwilliger zeer actief was en iedereen als gelijke behandelde. De tafel is gemaakt door Steenhouwerij van Luijn uit Tiel.

Het Oosthonk, dat door bewoners uit de wijk zelf wordt gerund, was de laatste jaren steeds meer een verscholen plek. Erik Hout, secretaris van Stichting het Oosthonk, in zijn openingswoord: “Het Oosthonk was niet meer zichtbaar en daar moest verandering in komen, want het Oosthonk liep leeg, terwijl er zoveel kansen zijn. Nu hebben we samen met de gemeente Tiel een aantal mooie veranderingen aangebracht.”

Foto: Hans Beenakker


De ingang is verlegd, er een taxushaag aangelegd, nieuwe bestrating en staan er twee bankjes bij de ingang. Tevens zijn er fruitbomen door de gemeente beschikbaar gesteld.

Al met al een samenwerking van diverse partijen waarmee gezamenlijk het Oosthonk deze facelift heeft gekregen. De vlaggenmast is geleverd door Trots op Tiel. Als het Oosthonk open is, wappert de speciaal ontworpen vlag fier in top!

Terug naar nieuwsoverzicht >>

Vind je dit leuk nieuws? Stel dan je vrienden op de hoogte door het met hen te delen:

img01
img01
img01
img01

Logo ToT