“Tiel is een gemeente die initiatieven van inwoners aanmoedigt.
Trots op Tiel staat klaar om je te helpen. Samen maken wij dromen waar!”Hans Beenakker, burgemeester Tiel
Maak nieuwe vrienden
Samen werken aan het verbeteren van Tiel is niet alleen heel nuttig, maar ook heel leuk. Samen krijg je meer voor elkaar dan alleen en als het lukt, dan is dat een feestje waard!

Wie zijn wij?

Trots op Tiel is er voor iedere Tielenaar die met plannen of ideeën rondloopt, maar die niet precies weet hoe je dat het beste kunt aanpakken. Het is geen bedrijf of club, maar een ‘beweging’ voor en door Tielenaren die de stad mooier en leuker willen maken. Iedere Tielenaar is welkom!

Trots op Tiel is in 2016 ontstaan op initiatief van burgemeester Hans Beenakker. Hoe kan de inbreng (ideeën, initiatieven, deskundigheid) van inwoners worden benut? Dat was zijn vraag. Een ambassadeursgroep – bestaande uit Tielenaren – ging op zoek naar het antwoord. Zij hielden bijeenkomsten waarbij veel ruimte was om dromen en idealen te verwoorden.

Het resultaat daarvan is Trots op Tiel.

Wat doen wij?

Trots op Tiel brengt mensen samen die Tiel graag mooier en leuker willen maken. Dat doen wij met deze website, maar ook persoonlijk. Zo tref je de ambassadeurs bijvoorbeeld bij evenementen (zoals Tiel Toont). Maar zij laten ook van zich horen in hun eigen omgeving. Omdat zij allemaal heel verschillende beroepen, vrienden, kennissen en buurtgenoten hebben, bereiken zij veel stadgenoten. Je kunt zelf ook ambassadeur worden.

Maar je hoeft natuurlijk niet te wachten tot je een ambassadeur treft. Je kunt een idee direct via deze website aanmelden. Zo ziet iedereen wat jouw droom of wens voor Tiel is. Wie dat wil, kan met je meedoen om het idee werkelijkheid te laten worden. Samen krijg je het voor elkaar!

Hier lees je hoe het werkt.Op maandag 11 december 2017 vond de ondertekening plaats van de oprichting van onze stichting. Burgemeester Hans Beenakker en bestuursleden Roemer Daalderop en Hosni Afkir vertellen in deze video over het doel van Trots op Tiel.

Wat voor projecten zijn dat dan?

Elk idee om Tiel mooier en leuker te maken is welkom. Een paar voorbeelden:
 • Connector.

  Creatieve activiteiten

  in leegstaande winkels

 • Connector.

  Geveltuintjes

  in de binnenstad

 • Connector.

  Buurthuis

  opknappen

 • Connector.

  Zwerfvuil

  aanpakken rond het centrum

 • Connector.

  Buurtpreventie

  in de wijken


Het bestuur van Trots op Tiel bij notaris Aitton.
Zittend (vlnr): penningmeester Peter Dikker, secretaris Renate Baas, notaris Bernard Aitton, voorzitter Emile Smit.
Staand (vlnr): Ineke Stel, Hosni Afkir, Roemer Daalderop, burgemeester Hans Beenakker.

Onder goedkeurend toezicht van secretaris Renate Baas zet notaris Bernard Aitton zijn handtekening. De stichting is een feit!