Kerstboom voor herinneringen en wensen op de Groenmarkt

UPDATE
Dit initiatief is een succes geworden. Lees hier het hele verslag: ‘Lieve Joris kom volgend jaar weer terug’ (de Tielenaar, 21-12-2018).

Tiel, 21 december 2018
Joris Linssen van de KRO-NCRV naar Tiel voor een Meet en Great met de Tielenaren bij de Joris Kerstboom georganiseedr door Sandra van Leur. Er was een optreden van Het Tielse mannenkoor; Sport en Balans Kids dance en Musicalklas van Zinder.
Foto Jan Bouwhuis.

Wie kent hem niet: de kerstboom voor wensen en herinneringen die op de Groenmarkt verschijnt zodra de Sint het land heeft verlaten? Ook dit jaar wil initiatiefneemster Sandra van Leur weer een prachtige boom plaatsen. Een nóg grotere dan de vier voorgaande jaren, met meer wensen en herinneringen. En gezellige kraampjes en muziek rondom de boom. Wil jij mensen helpen een dierbare te herdenken of een kerstwens uit te brengen? Meld je dan aan als vrijwilliger. Ook financiële hulp is welkom, net als hulp van ondernemers in de binnenstad.

Burgemeester Hans Beenakker, Flipje en Sandra van Leur met hun wens/herinnering bij de kerstboom van 2017. Foto: Jan Bouwhuis

Het duurt nog even voordat het Kerst is, maar…
… Sandra is nu al bezig met de voorbereidingen voor de kerstboom. Uit voorgaande jaren weet zij hoeveel erbij komt kijken om het voor elkaar te krijgen. Sandra begon in 2014 de kerstboom om te toveren tot een kerstboom vol herinneringen en wensen. Sandra: “Het idee ontstond toen ik in 2011 bij de kerstboom bij de St. Joris was in Den Bosch. Daar heb ik een herinnering opgehangen aan mijn overleden zus. Dit gaf een fijn gevoel en ik bedacht dat dit toch ook dichter bij huis zou moeten kunnen.” En zo kwam er een prachtboom in Tiel.

Joris’ kerstboom
Sandra heeft een grote wens: het evenement de komende jaren nóg groter maken in Tiel! Daarom is zij in gesprek met de KRO-NCRV om er een Joris’ Kerstboom van te maken. In het televisieprogramma Joris’ Kerstboom vertellen mensen mooie kerstgedachtes en waardevolle herinneringen over hoop en liefde. Het wordt gepresenteerd door Joris Linssen (vandaar de naam) en hij bezoekt de plaatsen waar een Joris’ Kerstboom staat. Het zou fantastisch zijn als hij ook Tiel zou aandoen en Tielenaren zou spreken!

Vrijwilligers gezocht!
Vanaf donderdag 7 december staat op de Groenmarkt in Tiel weer een grote kerstboom. Bezoekers van de Tielse binnenstad kunnen bij restaurant ‘Hart van de Betuwe’ hun herinnering of wens (foto, tekst, tekening, object, etc.) in een kerstbal doen en deze vervolgens in de boom hangen. Sandra zoekt vrijwilligers die de bezoekers het doel van de boom willen uitleggen en willen helpen om hun kerstboodschap te maken en in de boom te hangen.

Wat doet Sandra zelf?
Sandra regelt zelf de kerstboom en de verlichting is een paar jaar geleden gesponsord. Deze wordt geplaatst in de boom. De pers brengt zij op de hoogte. Eigenlijk doet zij veel zelf, maar zij zou het fijn vinden om dit met meerdere mensen en middelen nóg groter te maken. Kan zij op jou rekenen?

Lees ook:
Lampjes ontstoken en wensen opgehangen in Wensboom Tiel >>
Joris’ Kerstboom >>

Vind je dit een leuk initiatief? Stel dan je vrienden op de hoogte door het met hen te delen:

We kunnen alle hulp gebruiken!
Vul s.v.p. het formulier in dan hoor je snel van ons.

Initiatiefnemer
Sandra van Leur
(contact)

Ambassadeur
Volgt nog

Gewenst resultaat
Een grote kerstboom waarin de bezoekers van de binnenstad (m.b.v. vrijwilligers) hun wens of herinnering kunnen ophangen. Dit jaar Tiel op televisie bij Joris’ Kerstboom?

Ik heb een idee


Doen! Je hoeft alleen maar dit formulier in te vullen waarin je het initiatief omschrijft. Als je het verstuurd hebt, neemt een ambassadeur contact met je op en gaan jullie samen aan de slag!