IJspret op het Plein – het is bijna zover!

Buiten is het berekoud en dat is goed nieuws, want dat betekent dat het ijsbaantje op het Plein bijna klaar is om op te schaatsen. Alles staat er: bankjes, koek en zopie, vuurtonnen, springkussen, glühwein… Kinderen tot 12 jaar kunnen morgen lekker schaatsen terwijl de ouders zich er ook prima vermaken. Op woensdagmiddag 17:00 uur verloten wij de stalen noren (Viking, maatje 39) van mevrouw De Graaff.

Afgelopen zaterdagavond 24 februari vulde de brandweer de grote bak met water. Het korps was met twee voertuigen ter plaatse.

Vannacht gaat het weer flink vriezen, zo’n 8 graden. Op woensdag, donderdag en vrijdag komen ook de dagtemperaturen niet boven het vriespunt uit. Het ijs kan dus mooi een aantal dagen blijven liggen.

Als Trots Op Tiel zochten wij naar een geschikte plek om een tijdelijke ijsbaan aan te leggen. De wateropvang in Tiel-Oost leek ons in eerste instantie een goed idee, maar dit bleek technisch niet mogelijk. Daarna gingen wij met een aantal enthousiastelingen aan de slag op de Waalkade. De harde wind gooide echter roet in het eten. Het Plein bleek een goed alternatief. Het ijsbaantje moest worden aangelegd tussen de opstellingen van de zaterdagmarkt door. Dit is gelukt!

Dus: kom naar het Plein en geniet van de winterse sfeer in Tiel!


Zie ook:

Brandweer Tiel assisteert bij maken ijsbaan in binnenstad (Zakengids, 24-2-2018) >>

Terug naar nieuwsoverzicht >>

Vind je dit leuk nieuws? Stel dan je vrienden op de hoogte door het met hen te delen:

img01
img01

Logo ToT