Een compleet Kalverbos

Het Kalverbos kent een rijke historie. Archeologen ontdekten er restanten van de meer dan 1100 jaar oude Sint Walburgkerk. Bijzonder weetje: ook de mensen die in en bij de kerk zijn begraven, liggen er nog steeds! In 1840 is het park ontstaan zoals wij dat nog steeds kennen, met ook nog bomen uit die tijd. In 1929 werd de stenen fontein toegevoegd. Het is één van de weinige voorbeelden van de Amsterdamse Schoolbouwstijl in Tiel. Ook vind je er het borstbeeld van Mr. M. Tydeman, een bekende Tielse politicus (1854 – 1915) die opgroeide in het Ambtmanshuis.

Het Kalverbos op de gemeentelijke monumentenlijst
De tijd heeft zijn weerslag gehad op het Kalverbos en de initiatiefnemer wil het park weer compleet maken. Te beginnen met de plaquette aan het hekje van de ‘Beatrixboom’; het koperen/zinken gedenkplaatje uit 1988 ter ere van de 50e verjaardag van Hare Majesteit. Daarna kunnen andere zaken worden opgepakt. Het zou uiteindelijk prachtig zijn als het gehele Kalverbos op de gemeentelijke monumentenlijst komt.Kun jij helpen?

Gezocht: een echt ambachtsmens! Iemand die zo’n mooi plaatje kan maken. Een bedrijf kan natuurlijk ook. De initiatiefnemer zal zelf eerst een brief schrijven naar de gemeente. Maar nog mooier zou het zijn als de betreffende ambtenaar direct contact opneemt met hem. Ben jij of ken jij deze ambtenaar? Meld je! Ondertussen zijn ook allerhande ambachtslieden uitgenodigd om zich te melden. Want het stopt niet bij het plaatje. Ben jij dat? Klik dan hiernaast op de knop om mee te doen met dit initiatief.

Foto’s: Marlous Löffelman

Vind je dit een leuk initiatief? Stel dan je vrienden op de hoogte door het met hen te delen:

We kunnen alle hulp gebruiken!
Vul s.v.p. het formulier in dan hoor je snel van ons.

Initiatiefnemer
Ronald van Lith
(contact)

Ambassadeur
Mike Blom
(contact)

Gewenst resultaat
Het Kalverbos zoveel mogelijk herstellen/compleet maken zodat het uiteindelijk op de gemeentelijke monumentenlijst komt.

Ik heb een idee


Doen! Je hoeft alleen maar dit formulier in te vullen waarin je het initiatief omschrijft. Als je het verstuurd hebt, neemt een ambassadeur contact met je op en gaan jullie samen aan de slag!