Aanbrengen groenstrook op het Burgemeester Hasselmanplein

UPDATE
De gemeente deelt het standpunt van Gerard de Gier. Zij neemt zijn voorstel mee het totaalplan voor de Burense Poort. Dit plan was voor eind 2018 klaar.

Oorspronkelijk bericht:

De parkeerplaats aan dit plein blinkt niet uit in schoonheid. Daarom lijkt het Gerard de Gier een goed idee om een groenstrook aan te leggen om zo een veel mooier beeld te geven.

Om een goed beeld te geven van de locatie; sla je vanuit de Stationsstraat rechtsaf, dan zie je aan je rechterhand – na de Boterkampsteeg – een groenstrook. Dan volgt de eerste inrit van de parkeerplaats en een stuk verder de tweede. Het voorstel is om tussen die twee inritten de groenstrook als het ware te laten doorlopen.

Gerard begrijpt dat de verdere ontwikkeling van de het gebied De Burense Poort nog vele jaren op zich laat wachten, dus in de tussentijd geeft dit idee een duidelijke kwaliteitsverbetering. Het Burgemeester Hasselmanplein zal ervan opknappen! Met dit idee zullen tien parkeerplaatsen vervallen, maar het parkeerterrein is lang niet altijd vol en mocht dat wel het geval zijn, dan is Het Taluud letterlijk om de hoek.

Wat is er nodig? 
Gerard denkt dat slechts één partij nodig is: de gemeente. De aard van de werkzaamheden is zeer beperkt. Er moeten twee rijen Stelcon-platen worden weggehaald (deze kunnen uiteraard hergebruikt worden). De grond daaronder zal gerevitaliseerd moeten worden, en tenslotte moeten er struiken worden gepoot. Verder moet de oplaadpaal voor elektrische auto’s verplaatst worden. Al met al simpel en overzichtelijk werk.

Wat doet de initiatiefnemer zelf?
In de bovengenoemde werkzaamheden kan Gerard zelf geen rol spelen. De gemeente is, naar hij begrijpt, bezig met een nieuw plan voor het groen in de stad. Daar zou dit prima in passen. Mocht dit financieel niet in het huidige gemeenteplan passen, dan wil Gerard graag op pad gaan om fondsen te werven.

Reactie van de ambassadeur
“Ik ben over dit idee in overleg gegaan met de projectleider Burense Poort van Gemeente Tiel. Hij is het volledig eens met Gerard de Gier dat het er niet fraai uit ziet momenteel. Hij geeft aan de gemeente dit najaar een besluit zal gaan nemen over het verfraaien van de strook tussen Albert Heijn en het gedeelte tot de Rabobank. Mogelijk wordt dit een prijsvraag. Tot die tijd is er niets mogelijk. Gezien de korte tijd lijkt mij dit redelijk. Zeker gezien het feit dat ook de gemeente het standpunt van Gerard de Gier deelt.”

Vind je dit een leuk initiatief? Stel dan je vrienden op de hoogte door het met hen te delen:

We kunnen alle hulp gebruiken!
Vul s.v.p. het formulier in dan hoor je snel van ons.

Initiatiefnemer
Gerard de Gier
(contact)

Ambassadeur
Peter Dikker
(contact)

Gewenst resultaat
Het aanleggen van een groenstrook om zo de parkeerplaats aan het Burgemeester Hasselmanplein een mooier aangezicht te geven.

Ik heb een idee


Doen! Je hoeft alleen maar dit formulier in te vullen waarin je het initiatief omschrijft. Als je het verstuurd hebt, neemt een ambassadeur contact met je op en gaan jullie samen aan de slag!